Yuhůův weblog o webu

v úterý 1. února 2005

root {color: #ffffffuj}

Server root.cz má nový bílý vzhled. Podle mého názoru si tím docela zavařil.

Jsem jenom linuoxová lama, chodil jsem se na roota dívat na to tajemné černo-šedé přítmí. Ten tmavý design byl ovšem brandovou značkou, o kterou teď root.cz tím bílým podkladem totálně přišel. Domnívám se, že změnou barev se návrháři podrobili pozoruhodné úchylce většinových inzerentů, kteří nechtějí bannerové reklamy zadávat na tmavé stránky.

Kromě barvy se změnilo i uspořádání prvků na hlavní stránce -- nyní bordel ve stylu Živě.cz -- a různé další propriety. Na článek se dostanete jenom přes čtyři redirecty, načítání zoufale laguje a při rolování článku mi Explorer spolehlivě padá do kytek. Gratuluji.

Velmi pěkně a zajímavě o změně píše Tomáš Hodboď na Oříšku. Představen nový Root.cz - Ukáže budoucnost zpravodajských serverů? Cituji:

Celkově mi byla také, jako spoustě diskutujících, předchozí verze příjemnější, rootovější. Ale jsem si stoprocentně jistý, že je to krok vpřed.

Pokud budu citát parafrázovat, tak já jsem si stoprocentně jistý, že se jedná o úkrok stranou, možná o přešlap s mírným zakročením. Internet Info (vydavatel roota) nyní příští velkou změnu slibuje na serveru Lupa.cz. Na změnu Lupy se těším už dlouho, ale dnes si už nejsem jistý, zda se vůbec mám těšit. Možná spíše ne. Když se podívám na redesigny z dílny IInfa -- novou verzi Navrcholu (názory tehdy u Pixyho) a novou verzi Roota -- tak ty starší verze byly vždycky lepší. Jednodušší, stylovější. No, uvidíme, snad nebude tak zle. Novinky na Rootovi shrnuje Tomáš Krause v článku Je to tady - nový Root.cz. Osobně se těším například na novou rootovskou Diskusi.

Nový postřeh do tématu přinesl Martin Kalda: Root.cz má stejné logo jako SPIR

Pixy vzletným příměrem s příjemnou kavárnou vyjádřil i mé emoce, které se mi na předchozích řádcích vyjádřit nepodařilo.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Yuhů Yuhů. Kontakt. Weblog patří pod Jak psát web.