Yuhůův weblog o webu

11. 8. 2010

Ach ta neindexovaná média!

Je 22.47. Ve 22.09 jsem začal hledat článek, který jsem nedávno někde četl. Trvalo mi to 38 minut a ke konci už jsem byl dost vyděšený. Nejsem zvyklý nenacházet.

Článek byl o zmrzlině. Vyhledával jsem postupně různé kombinace slov zmrzlina, mléko, smetana, kuchař, Kalábrie (to vše v článku bylo). Zkusil jsem postupně Seznam, Google, Google news, ba i clanky.jyxo.cz. Nic. Zvláštní. Vždyť jsem to nedávno četl! V posteli z notebooku, z nějakého časopisu, z mobilní verze (tam neskáčou animoklamy a můžu si upravit šířku). To je divné, že to nemůžu najít. Že by se nechaly blokovat v robots.txt? Nebo nějaký divný formát?

No dobře, tak historie v prohlížečích. Od čeho historie jsou, že? V prohlížečích v notebooku to v historii nebylo. Tak ve stolním počítači? Trochu si to komplikuju tím, že používám 4 různé verze prohlížečů, ale v žádném z nich článek o zmrzlině nebyl. Zmrzlina, zmrzlinu, kalábrie, kalábrii, mléka, smetany... to kdyby prohledávač historie neuměl skloňovat. Nic. Už jsem nevěděl, jak to mám hledat. Přece nejsem magor a nečetl jsem to v anonymním módu. Historii nemažu. Co se děje?

Tak jsem ještě pečlivě hledal zmrzlinu i přes site: operátor ve všech webech, co je pravidelně čtu. Nic. Email. Nic. Asi kolem 22.35 mě napadla dvě řešení.

Nakonec mě napadlo prolistovat ještě Respekt z 26. 7., jediný papírový časopis, co se mi tu válí. Článek se jmenuje Umění dobré zmrzliny, napsal ho Jaroslav Formánek a ten kuchař je Ciancimino Salvatore. Ale byla to haluz. Po tomhle frustrujícím zážitku už si asi nechci kupovat papírové časopisy.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Yuhů Yuhů. Kontakt. Weblog patří pod Jak psát web.