Yuhůův weblog o webu

2. června nad ránem

trvalý odkaz

Seznam a Pů

Málokdy mám příležitost blognout cizí článek, který ještě nevyšel. Jak ale v poslední době sleduji Medvídka Pů jak se pouští do Novinek a Seznamu, jsem si jistý, že si nenechá ujít Nový Seznam.

No a dál se necháme překvapit. Pokud ovšem tento můj příspěvek nenajde moc brzo.

trvalý odkaz

Patkové titulky

Změnil se design stránek Ihned. Nebudu to dlouze kritizovat, to už za mě udělali jiní. Taky se mi to nelíbí. Chudák Martin Kopta musel asi ten design převzít do DigiWebu, to mu nezávidím. Narozdíl od Pixyho si nemyslím, že v tom má prsty.

Zaujala mě jiná věc. Když Novinky.cz v lednu vyšly poprvé s patkovými titulky a bezpatkovým písmem, všichni "odborníci" na webovou typografii se mohli postavit na hlavu, jak se jim to nelíbilo. Nyní je tento motiv úspěšného zpravodajského serveru pravděpodobně kopírován. I když jak o tom tak přemýšlím, tak si nepamatuju, jestli to nebylo už ve starém designu Ihned. Nečetl jsem to.

trvalý odkaz

Balíčkování v Debianu

Jestli mě na Debianu (distribuce Linuxu) něco upoutalo, je to systém balíčků. Chci nainstalovat nějaký program? Napíšu apt-get jmeno_programu a ono se to jednoduše stane. Jestli mě na tom něco mátlo, tak to, že jsem nechápal, jak ty balíčky fungují vevnitř. Už první díl seriálu Balíčkovací systém distribuce Debian od Marcela Kolaji na Rootu mě zaujal, protože je přesně o tom.

Těším se na pokračování. Doufám, že se dozvím, jak se dělají balíčkovací skripty.

trvalý odkaz

Konec nucené přestávky

Vrátil se mi notebook.