Yuhůův weblog o webu

30. 12. 2011

Překlad The Cluetrain Manifesto

Tenhle překlad jsem měl udělat už před deseti lety. Knížka i web The Cluetrain Manifesto ten věk už má. Ve své době byla velkou převratnou myšlenkou. Na světě se od té doby tato myšlenka ujímala a svět se přesvědčoval o její užitečnosti, ne-li rovnou správnosti. U nás ještě dost spí. Hlavní myšlenkou The Cluetrain Manifesto je, že by lidé při obchodování spolu měli mluvit přímo. Bez nutnosti filtrování informací přes pí ár oddělení. A internet jim k tomu dává příležitost.

Budu rád, pokud se kouknete na mou novou stránku cluetrain.rovnou.cz a přečtete si český překlad 95 tezí. To je úvod ke knížce the cluetrain manifesto, kterou pak dál můžete číst anglicky.

Překládat jsem začal asi před čtyřmi lety a průběžně jsem to zapomínal dodělat. S překladem mi pomáhalo hodně korektorů, kterým tímto děkuji. Nakonec jsem se rozhodl do překladu doplnit i úvod k úvodu, který je na originální stránce www.cluetrain.com úplně nahoře, aby to bylo srozumitelnější. Tuto část nikdo nekorigoval, tak snad tam nebudou chyby.

Zkopírujte to, ukradněte to, hoďte si to na web, pošlete mailem, poštou. Tato myšlenka chce být v pobyhu!

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Yuhů Yuhů. Kontakt. Weblog patří pod Jak psát web.