Yuhůův weblog o webu

v pátek 21. května 2004

Poděkování eLKovi

Vývoj EasyBlog je ukončen. Jeho programátor Libor Krayzel (eLKa) už na to nemá čas. Přesto si zaslouží velké poděkování.

Program EasyBlog vznikl v době, kdy na české blogovací scéně ještě nebylo moc po čem sáhnout. Unikátní roli si udržel díky tomu, že jde o program, který ke svému chodu -- narozdíl od jiných blogovacích systémů -- nevyžaduje připojení k netu. Další výhodou je úprava textu ve velmi příjemném prostředí s klávesovými zkratkami.

Já jsem koncem dubna udělal tu blbost, že jsem přešel na poslední beta verzi EasyBlogu s příspěvky na jednotlivých stránkách (tzv. SEO příspěvky). Je to opravdu moc "beta" a ve chvíli, kdy končí vývoj, jsem se ocitl ve velmi nepříjemné situaci (nefunguje kódování a RSS míří na špatné místo). Návrat ke starému typu archivu se mi fakt nechce podnikat, a tak spíš přestanu blogovat. Stejně to moc nestíhám.

Libor Krayzel říká Konec dobrý - všechno dobré. OK. Nejvíc jsem se pobavil, když na konci příspěvku eLKa doporučuje převod stávajících příspěvků systému do Nucleusu. Přemýšlím, zda to myslí vážně. Jak může někdo chtít přejít z krásně jednoduchého EasyBlogu programovaného solidním člověkem na zběsile překombinovaný Nucleus?

EasyBlog spoustě lidí moc pomohl. Libore, díky!

Doplněno: A prý to pro mě ještě opraví. Díky dvojnásob!

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Dušan Janovský, janovsky@gmail.com