Yuhůův weblog o webu

v úterý 3. srpna 2004

Zajímavé články

Po návratu z vody stíhám tak akorát upozornit na nové zajímavé stránky

Milan Kryl sepsal Pohled do mysli hledajícího uživatele. Zaujala mě tam hlavně čísla uvádějící, v kolika procentech lidé klikají na placené a neplacené výsledky.

Mnoho blogů se pozastavilo nad tím, že Ministerstvo informatiky hanebným způsobem vydalo Pravidla pro tvorbu přístupného webu. Hanebnost spočívá v tom, že při tom vydání spoustu pravidel exemplárně porušili. Chcete-li si postahovat třináct stránek textu v 300-kilovém pdf, tak to ovšem vřele doporučuju. Text pravidel je totiž velmi dobrý. Přístupnost není žádná samoúčelná teorie dobrá jen pro slintající kretény, přístupnost je dobrá zejména pro normální lidi, třeba pro . Jestli se doporučení opravdu stane součástí závazné vyhlášky, užijeme si s tím ještě spoustu srandy.

David Zbíral publikoval svůj Úvod do Visual Basicu. Jako každý správný úvod je to dlouhé jak Lovosice. Zatím jsem text jenom prolétnul, vypadá velmi slibně. Je to také o VBS (funguje v Exploreru) a o VBA. Autor text časem prý rozdělí do více stránek, ale nyní musí něco překládat do okcitánštiny.

Honza Hučín napsal článek Vzduch v kódu a nabídnul mi ho k publikování na tomto serveru. Děkuju. Článek obsahuje teorii, měření procenta bílých znaků a odkazy na kompresní a dekompresní nástroje. Kdybyste někdo měli nějaký jiný smysluplný článek, rád vám ho zde vydám.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Dušan Janovský, janovsky@gmail.com