Yuhůův weblog o webu

v úterý 21. září 2004

Definitivní řešení vertikálního centrování

Málokdy na blogu uvádím světovou premiéru. Doufám, že jsem se nespletl a opravdu znám řešení dosud nerozlousknutelného oříšku. Představuji vám, moji milí čtenáři, obecné vertikální centrování v CSS. Plus příklad.

Aktualizace: Tak jsem přidal anglickou verzi téhož článku s anglickým příkladem. Moje maturita z angličtiny patřila k nejtrapnějším čtvrthodinám mého života, proto mě prosím upozorněte na chyby.

Ještě bych měl napsat, jak jsem na to přišel. Je fakt, že jsem vertikální centrování nikdy moc neřešil a jako drsný pragmatik jsem na tyto situace používal tabulku. V neděli jsem se ale dostal k článku o vertikálním centrování, který pro tento server poslal Honza Hučín (už asi nikdy nevyjde). Docela jsem se do problému zahrabal a druhý den večer bylo řešení na světě.

2. aktualizace (21.05): včera jsem to vymyslel a zatímco jsem spal, měl stejný nápad v Kanadě Anatoly Papirovsky. Taky se na to šel vyspat. Zatímco spal, já jsem svoje řešení sepsal. Takže jsem sice byl první, ale považujte to za spoluobjevitelství.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Dušan Janovský, janovsky@gmail.com