Yuhůův weblog o webu

v sobotu 16. října 2004

Skoro bych si kliknul

Na pomalých serverech se bojím klikat na flashové reklamy, i když mě extrémně zajímají. Fakt by mě zajímalo, na co ta reklama vlastně byla...

Čtyřletá vysmátá holčička, sluchátka na hlavě. Text říká "Neposlouchá maminku, poslouchá jen MP3ky". A nic víc. Právě že nic víc, tak mě to zaujalo a řekl jsem si, že si kliknu a podívám se, o čem to je. Stejně sháním nějaký přehrávač eMPé3jek na cesty.

Jenomže jsem zrovna hledal seriál Miloslava Ponkráce o PHP. Kdybych si na reklamu kliknul, tak z Živě odejdu a budu to Živě muset v novém okně celé znovu natahovat. Normálně bych dal Ctrl + N, ale na Živě se mi to nechtělo. Zkusil jsem na reklamu přejet myší, ale ve stavovém řádku nic nebylo (to se dalo čekat). Kliknout pravým a otevřít do nového okna ... nejde, protože je to flash. Takže smůla. Pokračuju v původním záměru hledání seriálu o PHP.

Milí programátoři flashových reklam! Udělejte mi radost a při přejetí myší mi vypište, kam to klikne (já vím, tady by to zrovna prozradilo tajemství). Udělejte mi radost a nabídněte mi při přejetí myší ve flashi volbu "otevřít do nového okna".

Milí poskytovatelé reklamního prostoru, vysvětlete svým inzerentům, že minimálně Yuhů se na flashové reklamy bojí klikat a že by tedy měly grafické reklamy poskytovat primárně v gifu nebo v jpg s klasickým odkazem, aby šly otevřít do nového okna (nebo tabu). Pokud by říkali, že ty flashe rozklikají do nového okna automaticky, tak to nestačí, protože to Yuhů nemůže vědět, kam se to otevře.

Doteď nevím, kam ta holčička klikala (na tom místě je pokaždé něco jiného), a přehrávač eMPéTrojek (pokud to tedy byla reklama na něj) si koupím v nějakém kamenném obchodu.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Dušan Janovský, janovsky@gmail.com