Yuhůův weblog o webu

v pátek 24. června 2005

Knížky na dovolenou

Jenom pár odkazů a tipů na knížky.

Našel jsem velice zajímavou stránku recenzí knih. Recenze píše Petr Václavek pro Softwarové noviny a pak to po čase zkopíruje na web. Ačkoli mi občas připadá, že knihy hodnotí zbytečně kladně, jde rozhodně o cenný zdroj postřehů.

V jeho přehledu se dá najít pár tipů na knížky nakladatelství Zoner Press. Ti teď mají akci, když k jedné normální knížce nabízejí druhou (a třetí atd.) zlevněnou asi na půlku. Jsou tam docela slušné věci, třeba CSS od Meyera nebo Praktický javascript od Pavla Kouta.

Pokud snad ještě neznáte moji webovou bibli, tak se jmenuje Nenuťte uživatele přemýšlet, je od Steve Kruga a čte se sama. Je to sice starší kousek, ale stojí za to -- získáte jiný pohled na to, jak stránky navrhovat a testovat. Když jsem ji četl prvně -- to jsem byl ještě zaměstanec Seznamu -- tak jsem o ní chtěl něco napsat, ale viděl ji u mě Ivo, půjčil si a pak mi doporučil, abych o ní nepsal, protože by si to mohla přečíst konkurence, tu knížku si opatřit a Seznam převálcovat. Tak o ní píšu až teď po dvou letech. Zároveň bych chtěl poprosit dva šťastné držitele mých dvou exemplářů, jestli by mi je nemohli vrátit (napsal bych jim mail, ale už nevím, kdo si to půjčil).

Mám pocit, že vcelku zapadla další dost slušná knížka Martina Snížka CSS pro zelenáče. A abych trochu nahnal lidi do naší diskuse, tak upozorňuju, že o knížkách se můžete poradit na diskuse.jakpsatweb.cz.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Yuhů Yuhů. Kontakt. Weblog patří pod Jak psát web.