Yuhůův weblog o webu

v pátek 21. října 2005

Sháním jednoduchý mobil

(Aktualizováno.) Právě jsem ve vzteku praštil svým mobilem o zeď. Je mi to líto, protože na zdi zůstala čmouha, budu to muset přemalovat. Mobil se naštěstí rozbil (byl příšernej), a tak si budu muset pořídit nový. Chtěl bych vás poprosit o radu.

Potřeboval bych, aby můj nový mobil uměl telefonovat a posílat esemesky. A nesmí umět nic jiného. Žádné hry, pokud možno ne barevný display, žádné přiblblé ovládání a ani nechci, aby to podporovalo všechny zkratky (BFLM ADSL PSVZ UDSP CDMA apod.), kterým nechci rozumět. Mobil musí mít dobrou baterku, aby vydržela pár dnů, ideálně týden. Musí být dlouhý aspoň 15 cm, aby se dal vzít do ruky, ideálně dvacet. Na ceně nezáleží. Co jsem zatím koukal do internetových obchodů, tak jsem bezradný. Bazary procházet nechci, protože na to nemám čas. Poradíte? Můžete mi psát na mail dusan@pc-slany.cz nebo sem do komentářů. Díky.

Aktualizováno o dva dny později

Děkuju všem za nápady. V komentářích mě zaujalo několik věcí:

Možná mi prominete, když se trochu rozkecám, abych zasadil svou potřebu do správného kontextu.

  1. Zvyk je opravdu železná košile. Můj první mobil byl Alcatel (číslo nevím, jak se zjistí, není tam nikde napsané) a ten byl docela v pohodě, protože mě ještě bavilo se s ním učit. Myslel jsem, že věci, které se učím, jsou standardní ovládání mobilů (drsný omyl). Jeho zřejmé chyby v ovládání, o kterých vím až dnes, jsem tehdy vůbec nezpozoroval, protože jsem vůbec neznal alternativu. Jednou mi spadl na asfalt cestou na autobus do Litvínova.
  2. Další můj mobil byl nějaká šedivá Nokia (opět neumím zjistit číslo). Ačkoli dnes vím, že to byl zatím nejlepší stroj, co se mi dostal do ruky, nemohl jsem si na něj zvyknout, protože jsem byl zvyklý na ten Alcatel.
  3. Tak jsem si nechal v práci vyfasovat mobil nový, Ericson. (Číslo nevím tentokrát z toho důvodu, že si ho nepamatuju, ale bylo tam.) Byl barevný, ale jinak totální průšvih. Ovládání jak z Marsu, milión tajných šifer a zkratek. Moc mrňavá klávesnice, fakt děs. Naštěstí jsem časem dal výpověď a nějaký chudák to po mě zdědil.
  4. Vrátil jsem se tedy k té druhé Nokii, co jsem ji neměl moc rád. Jednou jsme se Zuzou na Skalce přeskakovali betonové sloupky a Nokia to nezvládla.
  5. Pak jsem si koupil v bazaru, protože jsem si pamatoval značku, nějaký Alcatel. Byl to novější typ než ten můj starý, což byla zásadní chyba. Byl novější, takže horší. Navíc mu moc nefungovala anténa, což bylo pravděpodobně rozbité už v bazaru, ale i bez toho by byl hrozný. Trápil jsem se s ním už dost dlouho a teď trpělivost přetekla.
  6. Kdybych onehdá jeda na hory nedobíhal s lyžemi ten Litvínovský autobus jako nosorožec, můj první Alcatel by se mi nerozbil a já bych jej pravděpodobně používal ještě teď. Pravděpodobně bych jej taky všem doporučoval. Koupit se ovšem samozřejmě nedá.

    Aktualizace v pátek: Nakonec slavím úspěch. Našel jsem víceméně to, co jsem potřeboval. Je to nový mobil, nikoli bazarovka: Nokia 1100, vybral jsem si ji v kamenném obchodě podle velikosti tlačítek. Sice bych je ocenil ještě větší, ale co nadělám. Za doporučení z komentářů děkuju Meppovi.

    trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Yuhů Yuhů. Kontakt. Weblog patří pod Jak psát web.