Yuhůův weblog o webu

7. 4. 2009

Proč neměním odkazy

Protože pamatovat si u každého odkazu, zda je, nebo není vyměněný, je dost náročné. Pamatovat si, do kdy dohoda platí a pak si vzpomenout, že mám odkaz odstranit, je ještě náročnější.

Taky ve výměnách odkazů nevidím moc velký přínos. Ve vyhledávačích to pár bodů přidá, to ano, ale na tak málo čočky to je to zbytečně moc práce.

No a těch případů, kdy se domluví výměna a potom na webu protistrany odkaz tiše zmizí, těch jsem zažil a slyšel, no jé je! Oni to ti protistraníci někdy dokonce ani nemyslí zle, jenom v tom mají ještě větší hokej než já.

Mnohem raději odkazuju jenom tak pro potěšení. Přijde mi jako dobrý nápad za můj odkaz žádný zpětný odkaz nechtít. Když totiž odkazuju bez odměny, pak můžu ten svůj odkaz kdykoli s čistým svědomím odstranit a nikoho se na nic neptat.

Musím se ale přiznat, že odkazuju čím dál tím méně rád. Příliš často se totiž stává, že se po roce musím ke svým článkům a odkazům vracet a mazat ty nefunkční. Zoufalá otrava. Ale tomuhle tématu jsem chtěl věnovat celý článek, možná to proberu příště ve článku o Wikipedii.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Yuhů Yuhů. Kontakt. Weblog patří pod Jak psát web.