Yuhůův weblog o webu

23. 7. 2007

Strakou měsíce se stává Tomitour

Věhlasná cestovní kancelář Tomitour mi šlohla tři fotky a jeden text, další texty vykradla ze tří jiných webů a slepila si z nich stránku do svého Průvodce. Tihle kopíři mě začínají štvát.

Jestli vás to zajímá, mrkněte na stránku tunisko.tomitour.cz a všimněte si fotek a textu o historii. Fotky jsou kradené odsud: 1, 2, 3, text o historii odsud. Další zdroje nakradeného slepence: České stránky.com, Tunis.cz, Orbion. Kopírovat text a fotky ze čtyř zdrojů už chce hodně drzosti.

Proč mě to štve: ani ne tak kvůli mě, ale kvůli obecné demotivaci lidí něco psát nebo fotit, když to můžou zkopírovat. Co byla loni drzost, je letos konkurenční výhoda. Dneska už nemám náladu, ale někdy o tom kopírování napíšu pojednání. Můžete mě na tohle téma předběhnout, chcete-li (rád odkážu).

Související: Jak to dopadlo, když se postupovalo proti plagiátorům na Lupě. Můj podobný březnový povzdech. Zajímavou související myšlenku zrovna přinesl Radek Hulán, když píše, že Internet ... slouží jen k vydělávání peněz pro majitele webů.

Doplněno: podobně si stěžuje Macova Fotošopa.

trvalý odkaz

Yuhůův weblog píše Yuhů Yuhů. Kontakt. Weblog patří pod Jak psát web.